Horgászási lehetőségek
       Horgásztavak és folyópartok Budapesten és környékén
 
 


HIRDETÉS

Háziréti horgásztó (Pilisvörösvár)
    

A Háziréti horgásztó 26 hektáros vízfelülettel rendelkező, a horgászok által igen kedvelt horgászvíz. A megnyitás előtti évben már folytak a telepítések, így igen szép számmal található a tározóban a kapitális méretű halakból is. Az állandó halmennyiség 250-350q között mozog. Horgászaink kényelmét szolgálja a halőrház mellett található "Tó büfé", melyben étel és ital is kapható.

 
Bányató horgásztavak (Pilisvörösvár)
    

A pilisvörösvári öt bányató napjainkra egész horgásztó-komplexummá nőtte ki magát, ahol tökéletes fürdési, horgászási és parkolási lehetőségek várják a pihenni és kikapcsolódni vágyókat.     

 
Naplás-tó
    

A Naplás-tó Budapest legnagyobb kiterjedésű állóvize a XVI. kerületben, Cinkota mellett. A tó és közvetlen környezete 1997 óta tájvédelmi körzet. A környező nádas valamint a patak völgyében lévő alsó- és felső lápréten kialakult gazdag növény- és állatvilág miatt nyilvánították védetté. Az év nagy részében engedéllyel lehet horgászni, télen pedig a befagyott tavon ingyenesen lehet korcsolyázni.

 
Kavicsos-tó (XXI.)
    

Csepel-szigeti volt bányatavak, kedvelt horgászóhely. 1995-ben magántulajdonba került. Jelenleg több horgászegyesület is működik a területen. A vízpart a tulajdonosok birtokában van, körbe van kerítve, így vendéghorgászok csak igen korlátozott területen vehetik igénybe.

 
Balázs-tó (XVIII.)
    

A Balázs-tó a 20-as évek elején keletkezett, agyagbányászatból származó vízterület, s az akkori tulajdonosról kapta nevét. Az egyesület 1945 óta kezeli a tavat. A tónak 1 hektáros vízterülete van, a víz mélysége a közepén eléri a 7-8 métert, de a part mentén sekély rész is 1.5-3 méter mély. A tó bekerített, körülötte ősfák terebélyesednek, amelyek nyáron kellemes árnyékot biztosítanak.

 
Horányi Duna-part
    

A horányi Duna-part ugyan nem kifejezetten horgászterület, de a strandolóktól megfelelő távolságra kitűnő lehetőség van egy kis pecázásra. Engedély nem kell, és a strandolók sem zavarják a horgászatot. Budapesttől ugyan ez a legnehezebben elérhető vízpart, de garantáltan a legnyugodtabb és legszebb lehetőség a horgászok számára.

 

 


 

 

Ajánlott cikkek

 
 

Ajánlott linkek

 
 Jelenleg nincs ajánlható link!

 

  Hozzászólás