Vásárcsarnok és piac
       Ahol a vásárlás kezdődik
 
 


HIRDETÉS

Batthyány téri vásárcsarnok
   

A Batthyány téri vásárcsarnok Cziegler Győző tervei alapján 1901-ben készült el, a fővárosban hatodikként a vásárcsarnokok közül. Az épület műemlék, és a budai oldal egyik fontos látnivalója. Sajnos az eredeti vásárcsarnok mára megszűnt, helyette egy nemzetközi áruházlánc egyik fiókja működik benne.   

 
Bosnyák téri vásárcsarnok
   

A 12000 m2 területű vásárcsarnok Budapest központi és külvárosi kerületeinek a határán fekszik, egy meglehetősen lepusztult városrész csomópontjában. A csarnok épülete ugyan egyszerű külsővel, s kissé lelakott belsővel rendelkezik, viszont az árak alacsonyak, így a pesti oldal egyik legfelkapottabb piaca. Az itt árusító őstermelőktől első kézből kaphat megbízható, friss árut.

 
Fehérvári úti vásárcsarnok
   

A Fehérvári út és Október huszonharmadika út kereszteződésében fekvő vásár-csarnok Budapest egyik legnagyobb forgalmú és legfelkapottabb vásárcsarnoka. Az árut vidéki termelők adják, van gombavizsgáló és háztartási felszerelés bolt, valamint a legfelső szinten egy egész emeletet elfoglaló büfésor, ahol mindig sorok állnak és mindig finom az étel, viszonylag elfogadható áron.

 
Fény utcai piac
   

A város egyik legforgalmasabb helyén, a Moszkva tér közelében és a Mammut bevásárlóközpont mellett helyezkedik el. Területe nem nagy, de teljes mértékben kielégíti a környék vagy az arra járók igényeit. Az épület alatti mélygarázsban megoldható a parkolás is, így egy könnyed mozizás után a hétvégi bevásárlás is letudható.

 
Hold utcai vásárcsarnok
   

A Hold utcai vásárcsarnok 1897-ben épült Cziegler Győző tervei alapján. Alapterülete 2110 m2, amely egy terebélyes alsószintre (összeköti a Hold és a Vadász utcát), és az alsószintet körbeölelő galériára oszlik. Belseje kissé komor, de történelmi hangulata miatt érdemes felkeresni és körbenézni a portékák között.

 
Hunyadi téri vásárcsarnok
   

Bár a vásárcsarnok épülete igencsak rozoga és alapos felújításra szorul, de a benti árubőség kiváló, ami miatt érdemes ide ellátogatni.  A kis területű, könnyen feltérképezhető csarnokban kifőzdék, több virágüzlet és egy állateledel bolt is helyet kapott.

 
Kolosy téri piac
   

Óbuda legforgalmasabb főútja mellett található, csupán néhány buszmegállónyira a Margit hídtól. Az épület pinceszintjén gépkocsi parkoló és raktárak találhatók. A piac épület földszintje a belső udvar köré szerveződő üzletsorból áll. A tetőtérben is üzletek helyezkednek el, melyek a nyitott körfolyosóról nyílnak. A tetőtér 2-ben irodák és szociális blokkok létesültek.

 
Kórház utcai piac
   

Az Óbuda szívében fekvő, már több mint fél évszázada működő piac szerves részét alkotja a harmadik kerületnek. A piac egyszintes épülete kisebb utcákkal, beugrókkal van tagolva. Húsosok, zöldségesek, savanyúságárusok állandó üzlethelyiség-bérlőként kapnak itt helyet, a piac középső részében pedig az őstermelők találhatók. A piac területe kissé kopott és régmúlt idők érzetét kelti. A választék és az árak jók, de az épület jellege nem éri el egy modern világváros követelményeinek szintjét.

 
Központi Vásárcsarnok
   

Budapest legnagyobb és legrégebb vásárcsarnoka, mely kedvelt célpontja nemcsak a helyi lakosságnak, de a külföldi turistáknak is. Itt minden kapható, amelyre szükség lehet a konyhában és a háztartásban. Mivel a turisták egyik fő célpontja, így sok-sok termék (leginkább magyaros ajándéktárgyak) kizárólag itt kaphatók. Az épület gyönyörű, s bár a hely a kicsit drágább kategóriát képviseli, mégis ajánljuk bárkinek, aki kedveli az igényes és klasszikus vásárlást.

 
Lehel téri vásárcsarnok
   

A vásárcsarnok Budapest központjában, a nagy forgalmú Váci út mellett, jól megközelíthető helyen található, mely 43000 m2 területen működik, ebből az elárusítóhelyek területe közel 10000 m2. A csarnoknak naponta átlagosan 18000 látogatója van. A mélyszinten szupermarket működik, emellett többek között pékáru- és édességbolt, antikvárium és kocsma.

 
Rákóczi téri vásárcsarnok
   

A vásárcsarnok a Nagykörút mentén, jól megközelíthető helyen található. Ha megbízható élelmiszert szeretnénk, akkor jó helyen járunk, mert itt közvetlenül a termelőtől vásárolhatunk zöldséget, gyümölcsöt. A metró 4-es vonalának építése miatt a tér jelenleg nem használható, s így a csarnok kissé elbújt a szemeink elől, de mindenképp érdemes felkeresni, ha nem másért, hát az épület miatt!

 
Újpesti piac
   

Budapest egyik legolcsóbb piaca, mely egy piacra és egy csarnokra, valamint étkezdék sorára oszlik. Újpest központjában, a 3-as metróvonaltól 5 perc sétára könnyen elérhető. A felújított Szent István téren jó időben kitűnő választás lehet egy frissen sült kolbász, vagy egy illatos, fokhagymás lángos. Ha a környéken járunk, már csak ez utóbbi miatt is érdemes felkeresni!

 

 Őstermelői piac minden szombaton a Vörösvári úton (kép: Varga Máté)


Vásár-csarnok

Piac

Bevásárló-központ
     
 

Ajánlott cikkek

 
 

Ajánlott linkek

 
 Jelenleg nincs ajánlható link!
 
 

Értékelés

 
     - Nem ajánljuk!
     - Felejthető
     - Átlagon aluli
     - Átlagos hely
     - Érdemes megnézni
     - Az egyik legjobb hely
     - Legjobb hely
- Feltétlen ajánljuk!

 

  Hozzászólás